10-03-07

Kortrijk bruist

Ook de artikels in de krant en de weblog van Philippe De Coene gelezen?

Kortrijk heeft blijkbaar zeer veel moeite om van de stad een "stad te maken waar het aangenaam verpozen is" Mijn destijds favoriete café, St. Medard, vroeger met Nelly achter den toog, gelegen aan de Onze Lieve Vrouwekerk staat reeds meer dan een jaar leeg. Een teken aan de wand dat de investeringen om er opnieuw een gezellig kafaat te maken in deze stad de moeite niet meer lonen? Zelfs de deken van Kortrijk vindt dat deze historische herberg moet blijven.

Destijds stelden we voor om de gesubsidieerde muziekmaatschappijen een paar keer per jaar een gratis optreden te laten verzorgen in het centrum stuitte op onbegrip. Het resultaat is dat het centrum nog weinig aantrekkingskracht heeft als pleisterplaats.Wat straatanimatie op geregelde tijdstippen zou zeker niet misstaan.Forum invest zal daar weinig aan veranderen, want de dure merkwinkels zullen de gewone mens niet naar het centrum brengen.

Ouderen onder ons zullen zich nog de ambiance herinneren naar aanleiding van heel wat festiviteiten zoals de fruistoeten van André Vandenbroucke, de Gulden Sporenstoet van Gilbert Dewilde, de massaspektakels van Stefaan Renard(Van brons en broos, Een stem van Steen). Datv waren nog eens organisaties...maar daar stond telkens één dynamisch man achter! Als André Vandenbroucke nu nog eens een spektakel als het Vlastreffen organiseert, wat duizenden mensen op de been brengt, dan krijgt hij een pv om zijn oren wegens geluidsoverlast. André was er niet goed van...

Onverdraagzaamheid steekt immers meer en meer de kop op. Vraag het maar aan de politie: ze krijgen de meest onnozele klachten binnen.

De horeca blijft ook op haar krenten zitten. Nochtans zijn zij de eersten die profiteren van het feit dat er volk naar 't stad komt. Het vroegere marktcomité deed nog iets: Kadril, Artiestenfoor, Fietshappening...Maar er is geen comité meer...

Wie zal er zijn licht in de duisternis laten schijnen? Feestvierders aller landen, verenigt U!!!!

Onverdraagzaamheid steekt immers meer en meer de kop op. Vraag het maar aan de politie: ze krijgen de meest onnozele klachten binnen.

 

11:18 Gepost door joost strosse in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) | Tags: feest, grote markt, kortrijk bruist |  Facebook |

Commentaren

smoorloos zwijgen... Ja beste Joost, zo is dat. Kortrijk bruist al lang niet meer. En niet alleen te Kortrijk is er kommer en kwel...'s Avonds zijn de café's merendeels zo goed als leeg. En het duivelse rookverbod deed ook helemaal de uitgaanderswereld de das om. Het is om de ogen uit je kop te bleiten. Mateloze uitgaanders (eters en drinkers) zijn verstokte smoorders ! Men doet het liever privé waar vooralsnog de klop op de deur uitblijft. Hoelang nog ?
Legendarische nachtkroegen genre Médard zijn voorgoed verleden tijd. Onverdraagzaamheid en allerlei infantiele pestwetten deden het (nachtelijk) caféleven verstarren en houden het uitgaanders bestaan gevangen. Mateloosheid is niet meer toegestaan. Saaie zuinigheid primeert.
Er mag niet meer gesmoord of gefrunnikt worden, noch tegen de tapkast gewaterd, nachtelijk lawaai en muziek, geschreeuw, gebral, dronkemansvechtpartijen, samenzang, wildneuken en-plassen noch samen in de roes geraken : allemaal ten strengste verboden !
Wat schiet er nog over, behalve profijtig, alcoholloos en biologisch de opwarming van Moeder Aarde prediken in de afspanningen van de milieuterroristen en andere groene filosofeerderstenten waar alle jolijt en ambiance verbannen is.
Werp geen steen naar de kroegbazen en andere horecalieden en zanik niet over prijzen e.a. In werkelijkheid zijn de prijzen veel te laag in verhouding tot de te hoge btw die veel etablissementen in het faillissement jaagt. Dat de politiekers zich daar eens mee bezighouden ipv parole, parole, parole, des mots, toujours des mots...

Kortrijk Buist (zei Decoene)

Gepost door: walter maes | 21-06-07

Onverdraagzaamheid Vreemd dat mensen die geluidsoverlast in vraag stellen meteen worden afgeschoten als onverdraagzamen. Bij een sportactiviteit op de Lange munten hingen een twintigtal luidsprekers in de bomen...uiteraard gericht op de wijk. Waar dat voor nodig is mag Joost weten. Hij die bralt is alvast van oordeel dat er geen sprake was van overlast. Tarara...

Gepost door: Geert Verbeke | 21-09-09

De commentaren zijn gesloten.