08-03-10

Het kasteel van Marke

Baron Emanuel de Bethune heeft een nieuw boek geschreven met als titel : Le château de Marke, deux cents ans d'histoire. Daarvoor heeft hij geput uit zijn onmetelijk archief. Sedert meer dan twee eeuwen wordt op het kasteel immers elk dokument en elke brief bewaard. Het resultaat is dat bijna dag aan dag de geschiedenis van het kasteel kan gereconstrueerd worden. Er is ook geput uit honderden foto's, wat aan het boek een uitzonderlijke waarde geeft. Vooral de foto's van gebeurtenissen tijdens de twee wereldoorlogen zullen velen interesseren. Tijdens de tweede wereldoorlog was er zelfs een vliegveld op het domein naast het kasteel.

Zowat alles wat belagrijk was sedert de bouw van het kasteel in 1802-1804 wordt beschreven: de verschillende bewoners, de restauraties, het personeel, de aanleg van de tuin, het domein Patersmote met een uitzonderlijke beschrijving van fauna en flora, de aanleg van de kasteeltuin zelf en veel andere wetenswaardigheden.

Het boek telt 368 blz, is op zeer mooi papier gedrukt en kost 20 euro.

Te verkrijgen bij Baron de Bethune, tel. 056/216657

20:51 Gepost door joost strosse in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: emmanuel de bethune, kasteel van marke |  Facebook |